логотип

Зустріч з представниками ювенальної превенції у Фаховому коледжі бізнесу та харчових технологій ЗНУ | ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»

6 жовтня 2020 року до Фахового коледжу бізнесу та харчових технологій Запорізького національного університету завітали представники ювенальної превенції. У робочій бесіді взяли участь студенти групи 9 ПТБ 1/20. Метою бесіди було підвищення рівня правової культури студентів, що не досягли повноліття.

Фахівець ювенальної превенції, Ладатко Андрій Миколайович розповів про сферу діяльності ювенальної превенцій та про коло питань, якими опікується цей орган.
У процесі бесіди студенти дізнались про законодавчу базу та наслідки паління у громадських місцях та на території закладів освіти. Зі студентами було обговорено питання впливу алкоголю та наркотичних засобів на організм людини та ті небезпечні наслідки, які неодноразово зустрічались у практиці фахівця ювенальної превенції.

Окремо було розглянуто питання булінгу у навчальних закладах. Як показала бесіда, молоді люди дуже добре знають що таке булінг та мобінг та хто стає жертвами цього негативного явища.

Також зі студентами були розглянуті питання адміністративної та кримінальної відповідальності, адже сучасна молодь має дуже низький рівень правової культури, а як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності.

Наприкінці заходу студенти мали можливість задати різноманітні запитання Андрію Миколайовичу.
Ми дякуємо представникам ювенальної превенції за змістовну та корисну бесіду і вичерпні відповіді на «найгостріші» запитання студентів.