логотип

БІБЛІОТЕКА – УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ЧИТАЧІВ

Що таке сучасна бібліотека? Це комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр, що має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля всієї родини. Це також місце де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах для дітей і дорослих. Такими центрами стають все більше бібліотек в Україні.

25 вересня 2024 року відбувся семінар «Формування іміджу бібліотеки за допомогою соціальних мереж» за участю бібліотечних працівників ЗФПО.

Сучасна бібліотека – це не лише сховище для книг, а й своєрідний електронний архів, місце, де можна отримати доступ до інформації як на традиційних носіях, так і в електронному вигляді. Це соціальний інститут, діяльність якого спрямована на забезпечення рівного доступу до інформації, за умов розвитку процесів гуманізації освіти, її інформатизації, відкритості й формування освітніх інформаційних потреб, який здатен якісно забезпечити і технологічний, і соціальний, і освітній доступ до інформації. Нерідко необхідну інформацію дослідник отримує саме в бібліотеці, оскільки вона є «інтелектуальним посередником» між людиною та інформацією. Про «Іміджеві аспекти бібліотеки ЗВО: від соціальних мереж до нетривіальних ідей» говорили представники бібліотеки ім. Л. Канішенка Західноукраїнського національного університету: директор, Казимир Возьний, завідувачка читальним залом бібліотеки  Ірина Любезна, провідний бібліотекар бібліотеки Наталя Бруханська. Про роботу бібліотек у Німеччині, зокрема в м. Берлін розповіла Марія Чинкіна, засновниця проєкту «Берлін разом з Ї».

В рамках семінару було оголошено результати конкурсу «Найкращий бібліотечний онлайн-сервіс 2024» та відзначено переможців, а також презентовано другу частину збірки «Моя незламна Україна».