логотип

БО НАША ЄДНІСТЬ – ЗАХИСТ УКРАЇНИ!

13 березня в онлайн-режимі в Науково-методичному центрі ВФПО для поширення досвіду організаційної роботи з військово-патріотичного виховання, підготовки здобувачів освіти до національного спротиву, підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників та зважаючи на численні запити закладів фахової передвищої освіти уперше відбувся семінар «Нові підходи у викладанні предмета «Захист України» в умовах воєнного стану», участь у якому взяли близько 300 педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти.

Спікерами заходу стали представники Міністерства освіти і науки  України, науково-педагогічні працівники Національного університету оборони України, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації  імені Героїв Крут, Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, педагогічні працівники Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та закладів фахової передвищої освіти.

На заході було розглянуто питання підготовки громадян до національного спротиву, адаптації предмета «Захист України» відповідно до викликів воєнного стану, методики проведення занять з протимінної безпеки, тактичної медицини та керування дронами, використання електронних засобів навчання, симуляційних тренажерів, навчальних манекенів при викладанні предмета. Особливу увагу звернено на важливість організації волонтерської діяльності у закладах освіти як важливого елементу військово-патріотичного виховання студентської молоді.

Учасники семінару мали можливість висловити свої думки і побажання стосовно актуальних освітніх завдань в реалізації змісту навчального предмета «Захист України». Подібні заходи будуть мати продовження, оскільки не втрачають свою доцільність в умовах сучасних викликів і загроз.