логотип

ФОРМУВАННЯ СТРЕСОСТІЙКОСТІ СТУДЕНТІВ ЗФПО ЗАСОБАМИ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧИХ МЕТОДИК

Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо

Сократ

В сучасних соціально-економічних умовах перед людиною на різних вікових етапах її життєвого шляху виникають неочікувані ситуації, як правило стресові, які вимагають адекватного і невідкладного їх опанування, підвищення здатності протистояти таким впливам без шкоди для здоров’я.

Найбільш вразливими до негативних зовнішніх впливів, схильними до стресу є юнацька молодь, і особливо така соціально й психологічно вразлива категорія, як студентство.

24 лютого 2022 року росія оголосила війну Україні. Вона забирає не лише життя і фізичне здоров’я, але й руйнує психіку людей. Постійний перегляд новин, звуки вибухів, повідомлення повітряної тривоги та, найгірше, сумні звістки про смерті українських героїв, мирних жителів, маленьких дітей негативно впливають на ментальне здоров’я, дає велике навантаження на нервову систему громадян.

Для того, щоб зберегти фізичне та психічне здоров’я, потрібно розвивати стресостійкість. Стресостійкість – це сукупність якостей, які дозволяють переживати стрес та неприємні ситуаціїї без шкоди для здоров’я та особистісної діяльності людини.

Тому не випадково на останньому вебінарі (10.04.2024) для кураторів груп, заступників директорів з виховної роботи, практичних психологів представники ВСП «Дубенський педагогічний фаховий коледж Рівненського державного гуманітарного університету» Ольга Красніцька, голова ЦК викладачів фізичного виховання та захисту України, старший викладач та Олена Соколюк, кандидат педагогічних наук, викладач  ЦК фізичного виховання та захисту України  говорили про формування стресостійкості студентів ЗФПО засобами фізкультурно-оздоровчих методик.