логотип

ПЕРЕТВОРЕННЯ ТА ЗЦІЛЕННЯ

На захист Вітчизни, українського народу стало безліч людей. Вони повернулися або згодом повернуться до цивільного життя. Але як адаптуватися, знають і можуть без кваліфікованої допомоги не всі. Зокрема, заклади освіти можуть допомогти адаптації цієї вразливої категорії населення до навчання, перенавчання, що в подальшому сприятиме залученню ветеранів та ветеранок до започаткування і розвитку власної справи. «Захисник чи захисниця, які звільняться зі служби, стануть воїнами відновлення, розвитку громади, суспільства, економіки».
Сьогодні 23 березня п.р. було продовжено цикл онлайн-заходів з питань розбудови територіальних громад, аграрного і сільського розвитку, сталого розвитку сільської місцевості – відбувся вебінар «Місцевий розвиток орієнтований на громаду: освіта, наука та ветерани». Вебінар організовано та проведено в партнерстві Науково-методичного центру ВФПО з Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України.
Мета заходу: ознайомити учасників з основами підходу «сталий розвиток, орієнтований на громаду» та долучити викладачів закладів освіти до роботи з ветеранами та ветеранками війни задля розвитку громад. Донести до викладачів основи сімейного фермерства та можливості залучення ветеранів і ветеранок до цього виду діяльності як способу повернення до цивільного життя та зростання економічної активності у громадах.
Крім того, слухачі ознайомилися із зарубіжним досвідом долучення закладів науки та освіти до розвитку ветеранського підприємництва (зокрема ветеранського фермерства) та обговорили можливість його використання в українських реаліях.
Було презентовано проєкт «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок», який реалізує ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України за підтримки Державного департаменту США.
Серед спікерів заходу:
· Роман Корінець, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України;
· Тетяна Нужда, експертка платформи «Сільський розвиток: «Земельні відносини» Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад»;
· Альона Скорзова, експертка НАТО при Мінветеранів за напрямом ветеранського розвитку та працевлаштування ветеранів;
· Світлана Євчу, координаторка проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок»;
· Олена Протченко,експертка проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок».
Матеріали вебінару розміщено за посиланням: https://bit.ly/3JEPkTj
Все буде УКРАЇНА!