логотип

ПІДВИЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОЩУВАННЯ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР – КЛЮЧ ДО УСПІХУ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Зернові́ культу́ри — найважливіша та найпоширеніша група рослин серед усіх сільськогосподарських культур у світовому землеробстві. Велике значення для успішного розвитку аграрного бізнесу в Україні є підвищення економічної ефективності виробництва зернових культур.

Саме тому за підтримки Науково-методичного центру ВФПО відбувся практичний семінар «Виробничо-економічні аспекти вирощування зернових культур на прикладі пшениці» для викладачів закладів фахової передвищої освіти у рамках німецько-українського проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» (FABU).

Спікер з Німеччини доктор Бернхард Ньорр ознайомив слухачів із технологічними процесами виробництва продукції рослинництва, розглянув фактори, що впливають на економічні показники ефективності діяльності підприємства  (витрати на насіння, паливно-мастильні матеріали, внесення добрив, захист рослин та ін.), ознайомив з методикою практичного розрахунку показника маржинального доходу.

Учасники заходу отримали практичний досвід у проведенні розрахунків порогових цін на реалізацію продукції рослинництва на прикладі озимої пшениці та здійснили порівняльну оцінку показників прибутковості.

Дякуємо організаторам, спікерам, перекладачам та учасникам засідання за їх роботу.