логотип

Підвищення кваліфікації голів циклової комісії закладів фахової передвищої освіти «Інноваційна педагогічна діяльність в закладах фахової передвищої освіти»

Підвищення кваліфікації голів циклової комісії закладів фахової передвищої освіти «Інноваційна педагогічна діяльність в закладах фахової передвищої освіти» у форматі онлайн відбулося 01-02 квітня 2021 р. в Державній установі «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Про основні функції  діяльності Науково-методичного центру ВФПО як провайдера  інноваційних технологій навчання презентувала у своєму виступі  директор Тетяна Іщенко.

Основні тенденції розвитку фахової передвищої освіти та фактори, які впливають на якість підготовки фахового молодшого бакалавра, представив Микола Хоменко, заступник директора з навчально-методичної роботи Науково-методичного центру ВФПО.

Заступник директора з методичної роботи Тетяна Дудник доповіла про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти.

Перед слухачами виступили спікери заходу, які цікаво та змістовно висвітлили нормативно–правові, організаційно-методичні та практичні аспекти роботи голів циклових комісій в умовах імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту», формування та реалізацію освітньо-професійних програм,  навчальних планів, електронних навчально-методичних комплексів, а також індивідуальних планів викладачів у закладах ФПО.

Голови циклових комісій закладів фахової передвищої освіти отримали корисну інформацію про інновації Умов прийому до закладів ФПО, інформаційно-ресурсне середовище освітнього процесу в умовах діджитилізації суспільства, рейтингове оцінювання педагогічних працівників, особливості підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, впровадження хмарних технологій, особливості роботи голови циклової комісії в умовах сьогодення.

По завершенні навчання було проведено контроль знань у формі онлайн- тестування. За результатами тестування слухачам курсу видано сертифікати.

Голови циклових комісій подякували НМЦ ВФПО за організацію курсів підвищення кваліфікації та відзначили, що захід був актуальним, пізнавальним, змістовним та інформаційно насиченим.