логотип

ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «МЕТОДИЧНИЙ ТРЕНІНГ З ПОСИЛЕННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ НАВИЧОК ВИКЛАДАННЯ»

29–31 березня в рамках німецько-українського проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» (FABU) відбувся практичний семінар «Методичний тренінг з посилення спеціальних навичок викладання» для викладачів закладів фахової передвищої освіти.

У заході взяли участь спікер з Німеччини д-р Керстін Ваквітц, методисти Науково-методичного центру ВФПО закладів фахової передвищої освіти із спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 211 «Ветеринарна медицина».

Учасники онлайн-семінару випробовували себе в  ролі викладача і студента в процесі дистанційного навчання. Основна тематика семінару – застосування  різних методик навчання з використанням інтерактивних технологій  під час викладання  спеціальних дисциплін.

Викладачі у ході семінару представили свої напрацювання та обмінялися досвідом проведення навчальних занять.

Василь Овчарук та Олександр Вергелес, викладачі ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України», під час представлення методики викладання теми продемонстрували створені у співпраці з Науково-методичним центром електронний посібник та робочий зошит з інтерактивними елементами, що викликало зацікавленість в усіх учасників онлайн-семінару.

Тетяна Коломієць, викладач Липковатівського аграрного коледжу, представила методику практичного заняття  у формі «урок-модерація», яка передбачає активну роботу студентів над вирішенням проблеми «Якого технолога вимагає сучасне виробництво».

Викладач Олександр Долгополов із Липковатівського агарного коледжу, представив лекцію з елементами мультимедійного супроводу. Під час викладання теми він застосував методику  з вирішення виробничих ситуацій.

Спікер з Німеччини д-р Керстін Ваквітц високо оцінила професійний рівень наших викладачів і їх методики викладання. Слухачі подякували організаторам проєкту за змістовний, професійний та надзвичайно корисний семінар.

Це був цікавий досвід.