логотип

Семінар «Селекція рослин та насінництво» для викладачів закладів фахової передвищої освіти у рамках міжнародного Проєкту FABU

09–11 листопада п.р. у рамках українсько-німецького проєкту “Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України” (FABU) відбувся семінар „Селекція рослин та насінництво“ для викладачів закладів фахової передвищої освіти зі спеціальності 201 «Агрономія»

У семінарі взяли участь доповідач з Німеччини, проф., д-р. Томас Міданер, представники  Проєкту FABU та Науково-методичного центру ВФПО; викладачі Глухівського агротехнічного інституту імені С.А. Ковпака Сумського НАУ, Мирогощанського та  Липковатівського  аграрних коледжів, Іллінецького державного аграрного коледжу.

Під час семінару, який проводився в  онлайн-режимі у вигляді  презентації, викладачі ознайомилися з особливостями селекції сільськогосподарських культур та насінництва в Німеччині.

Упродовж семінару були висвітленї такі теми як: типи сортів, особливості селекції самозапилювачів пшениці, перехресноопилювачів  популяції жита і гібридів кукурудзи, клонових сортів картоплі тощо.

Найцікавішим і більш вражаючим був останній день семінару, де доповідач вразила глибиною знань слухачів з теми: «Біотехнологічні методи та генна техніка в селекції рослин».

Кожен із учасників семінару мав можливість задати питання, висловити свою думку в реальному часі та отримати цікаву та змістовну  відповідь.

По завершенні семінару викладачі обмінялися досвідом та відзначили, що семінар пройшов змістовно, цікаво, на високому рівні, також  висловили побажання частіше проводити подібні заходи.

Висловлюємо щиру вдячність усім організаторам семінару.