логотип

СТУДЕНТСЬКА ПРАКТИКА В НІМЕЧЧИНІ – ЯК НЕ ВТРАТИТИ СВІЙ ШАНС

Завершився перший місяць проходження піврічної практики в Німеччині студентами аграрних фахових коледжів.

24 студенти в цілому успішно проходять технологічну практику на фермерських господарствах півдня Німеччини.

Фальк КУЛЛЕН, керуючий директор AgrarKontakte International (AKI) e.V та Юдітх ВІЛЛІНГ, менеджер проєктів AgrarKontakte International (AKI) e.V  проінформували про перші результати адаптації студентів, звернувши увагу на певні труднощі, пов’язані зі знанням мови та можливостями комунікації.

Леся ЩЕРБАКОВА, координатор з питань практичної підготовки Науково-методичного центру ВФПО, звернула увагу на процес адаптації студентів в іншій країні. Під час індивідуального спілкування зі студентами виявлено складності адаптації в нових соціальних умовах: нове оточення, недостатність звичної поведінки. Адаптаційний період у студентів відбувається по різному, залежно від їхніх індивідуально-психологічних особливостей, рівня готовності до практики. Є такі студенти, які швидко адаптувалися до нових умов, легко увійшли в сім’ю. І таких  більшість. А є такі яким складно, у яких неадекватна реакція на вимоги та умови практики. З такими студентами ми комунікуємо за допомогою різних каналів зв’язку.

Визначено доцільність проведення подібних зустрічей, необхідність організації німецькими колегами заходів за участю студентів практикантів, а також залучення для обміну досвідом студентів, які проходили практику в попередній період.

Внесено пропозиції щодо подальшого поліпшення підготовки здобувачів освіти для проходження практики.