логотип

Тріздорф | Баварія | Німеччина

Тріздорф – унікальний освітній центр Баварії, де є усі можливості для навчання у галузі сільського господарства. Цією можливістю змогли скористатися викладачі українських коледжів в рамках німецько-українського проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Протягом 5-ти днів викладачі знайомилися з системою аграрної освіти Німеччини, яка орієнтовна на практику. За цей період вивчали  подрібнювачі кормів, кормозбиральні машини. Ознайомилися з  показниками  якості силосу, способами визначення вмісту сухої речовини в кормах. Викладач Штефан Хамберген розповів про сучасні вимоги до якості приготування кормів для тварин, способи заготівлі і зберігання силосу та утримання тварин.

Учасники семінару на практичних заняттях вивчали будову, роботу та регулювання прес-підбирачів провідних фірм KRONE та CLAAS, пакування прес-підбирачів сіна, соломи та сінажу в тюки з подальшим упаковуванням їх у сітку та плівку. Практично ознайомилися з машинами та обладнанням для приготування і роздавання кормів. Вивчили будову та принцип роботи механічних та пневматичних рядкових сівалок, типи сошників, пакування та налаштування сівалок з вказаними нормами висіву. Також було висвітлено системи з’єднання між трактором та різними сільськогосподарськими машинами.

В останній день навчання мали можливість ознайомитися з Smart Farming в аграрному виробництві.

Всі учасники по закінченню семінару отримали сертифікат про успішне проходження курсу. Навчання було цікавим та пройшло на одному диханні.