логотип

Вебінар «Основи благополуччя тварин»

Висвітлення аспектів захисту здоров’я тварин і світових тенденцій щодо  благополуччя тварин  стало метою щодо проведення вебінару «Основи благополуччя тварин» 14 липня п.р. у Державній установі «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Питанню благополуччю тварин присвячено окремий розділ проєкту Закону України №3318 «Про ветеринарну медицину та благополуччя тварин», ключовим правилом у цьому регулюванні залишається те, що власники (утримувачі) тварин зобов’язані не завдавати тваринам зайвого та надмірного болю, страждань, травм, під час їх утримання та забою, якщо мова йде про сільськогосподарських тварин.  (Інформаційно-аналітичний портал АПК України)

Спікер  заходу,  Недосєков Віталій Володимирович, доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи НУБіП  України

 

, який конструктивно  висвітлив питання щодо визначення благополуччя тварин та історичні аспекти, методи дослідження  та оцінювання рівня благополуччя тварин, регламенти і директиви а також благополуччя тварин у скотарстві, птахівництві, свинарстві, досвід оцінювання благополуччя тварин..

Участь у заході взяло      59 осіб, які мали можливість у чаті задати запитання спікеру і отримати відповідь, було задано близько 20 запитань. Окрім того  маємо до тридцяти позитивних відгуків щодо актуальності та своєчасності тематики.