логотип

ВІДБУЛОСЬ ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ ФОКУС ГРУПИ В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ #RURALED

Учасникам зібрання було представлено цілі проєкту, результати опитування громад щодо їхніх потреб для розвитку громади та потреб в навчанні. Було представлено дві основні компетентності, які цікаві громадам і які будуть основним фокусом роботи проекту в цьому напряму, це «Валорізація місцевих природних, історичних, економічних та демографічних ресурсів» та «SMART – технології для диверсифікації економічної діяльності в сільській місцевості».

В засіданні фокус групи взяли участь Людмила Степура та Ольга Гетя (НМЦ ВФПО), міжнародний експерт зі сталого просторового розвитку громад та регіонів, цифрових технологій, керівник компанії ЕСОММ Со Андрій Стефанович, фахівець з розвитку сільських територій, представник Українсько-Німецького проекту АПД Світлана Павленко, методист Тетяна Дудус та Віталій Вільбіцький, президент Асоціації сільськогосподарського самоврядування України.

Члени фокус-групи висловили свою думку щодо представлених напрацювань та визначених потреб щодо навчання керівників та жителів сільських громад з метою запровадження підходу «Розумне село».

Були намічені кроки реалізації роботи з розробки модулів та набуття необхідних компетентностей членами громад.