логотип

«Впровадження інноваційних технологій в освітній процес»

24-25, 26-27 листопада 2020р. відбулося підвищення кваліфікації заступників директорів з навчально-виробничої, практичної роботи, завідувачів практичною підготовкою закладів фахової передвищої освіти «Впровадження інноваційних технологій в освітній процес» в онлайн-режимі у Державній установі «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Тетяна Іщенко, директор Науково-методичного центру ВФПО, окреслила місію центру – сприяння  інноваційному розвитку та підвищення якості освіти в Україні та презентувала основні завдання центру.

Про глобальні фактори, які впливають на якість освіти та основні тенденції розвитку фахової передвищої освіти, розповів Микола Хоменко, заступник директора з навчально-методичної роботи Науково-методичного центру ВФПО.

Заступник директора з методичної роботи Тетяна Дудник доповіла про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу закладів фахової передвищої освіти відповідно до сучасних вимог. Алла Чайковська, завідувачка науково-методичного кабінету безперервного професійного розвитку та освіти дорослих  зупинилася на особливостях підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти. 

З практичною підготовкою студентів та використанням сучасних технологій виробництва та техніки ознайомив завідувач науково-методичного кабінету інженерно-технічної та технологічної освіти Науково-методичного центру ВФПО Володимир Шевченко. Юрій Борхаленко поділився досвідом практичної підготовки студентів та викладачів у рамках міжнародного проєкту FABU.

Ніна Лихогод, завідувачка лабораторії педагогічних інновацій, поділилася багаторічним досвідом щодо використання інноваційних педагогічних технологій, зупинилася на нових характеристиках викладача ХХІ ст. та проведенні конкурсу «Педагогічний Оскар».

Ольга Гетя, завідувачка кабінету міжнародної діяльності, висвітлила інформацію щодо проєктів технічної допомоги ЄС та можливостей участі у них коледжів України, співпраці коледжів у проєктах.

Фунціонуванням   регіонального навчально-практичного центру   та співпрацею з центрами зайнятосі поділилися заст. директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Парнета та Олег Поплета керівник навчально-практичного центру Борщівського агротехнічного коледжу

Ольга Шуляк, заступник директора з навчально-виробничої роботи Технологічно-промислового  коледжу Вінницького НАУ  розповіла про Організація практичного навчання та впровадження дуальної освіти в їхньому закладі освіти.

Андрій Рудик, заступник директора з практичної роботи Лубенського лісотехнічного коледжу та Ігор Дубинецький, заступник директора з практичного навчання Мирогощанського аграрного коледжу поділилися процесами ліцензування та атестації робітничих спеціальностей та озвучили основні проблеми  під час цих процедур. А Ольга Хрустальова, методист науково-методичного кабінету безперервного професійного розвитку та освіти дорослих, яка є членом атестаційної комісії робітничих спеціальностей Міністерства освіти і науки України, повідомила про саму процедуру проведення ліцензування.

Про досвід впровадження цифрового маркетингу у профорієнтаційній роботі коледжу розповів заступник директора з навчальної роботи ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» Олег Качановський.

Світлана Жуковська, завідувачка лабораторії цифрових та медіатехнологій в освіті, поглиблено зупинилась на вимогах до підготовки електронних засобів навчання, які створюють у Науково-методичному центрі ВФПО, та презентувала для огляду і ознайомлення електронний посібник, відеолекцію та електронний навчально-методичний комплекс дисципліни.

Про організацію практичної підготовки в медичних коледжах  та особливості проведення практик на дистанційній формі  розповіли Олександр Краєвий, заступник директора з виробничої роботи Старобільського медичного фахового коледжу  та Ірина Григорьєва, заступник директора з навчально-виробничої роботи  Полтавського фахового медичного коледжу

 Про цікаву співпрацю  закладу освіти та підприємства  розповіли Олександр Черновол, заступник директора з навчально-виробничої роботи Харківського державного траспортного коледжу та Олександр Болдирєв, директор ТОВ “АТЛ СЕРВІС ХАРКІВ-5”, а  Ольга Оржехівська,  завідувач навчально-виробничих практик ВСП «Барський транспортний коледж  НТУ» розповіла про новий рівень взаємодії: коледж – роботодавець.

Олександр Ямковий, заступник директора з навчально-виробничої роботи  ВСП «Фаховий коледж інформаційних технологій і землевпорядкування НАУ повідомив про організацію практичної підготовки студентів. Ірина Лилик, президент ГО “Українська Асоціація Маркетингу” та Вікторія Пилипенко, маркетинг-експерт розповіли про майбутє у професіях та повідомили учасників підвищення кваліфікації про Реєстри кваліфікацій: вимоги до навичок та вмінь та сучасні Навички нової реальності (Skills of new normal).

Дякуємо всім спікерам за професійні, актуальні, надзвичайно цікаві та корисні виступи,  всім слухачам за участь у підвищення кваліфікації в онлайн- режимі та високу оцінку за організацію і цікавий зміст курсу.